Stralen en Schooperen

Gritstralen of zandstralen is een behandeling waarbij een straalmiddel (grit) vermengd met overdruk tegen een object wordt gespoten. Deze korrels verwijderen zo de roest/corrosie, oude laklagen en plamuur tot diep in de poriën. Zo ontstaat er een schoon en ruw oppervlak, die klaar is voor een verdere bewerking. Als er direct na het stralen een goede oppervlaktebehandeling wordt toegepast is het roestprobleem voor lange tijd de wereld uit.

Onze stralerij kan verschillende soorten metaal, rvs en aluminium stralen. De deskundige straler zal met grote zorg uw objecten onder handen nemen. Wij beschikken over een straalhal van 140 m2 waar wij onder andere kipper, chassis, staalconstructies, maar ook tuinhekjes, velgen en onderdelen van auto, tractor en oldtimers kunnen behandelen. In onze straalhal wordt gestraald met grit (corund).

Stralen is van essentieel belang voor een optimaal resultaat bij elk verfsysteem. Stralen vormt de belangrijkste voorbehandelings- en reinigingsmethode.

Schooperen

Schooperen is een bewerking die plaatsvindt nadat een object is gestraald.

Schooperen houdt in dat er via een spuitpistool een zink/ aluminium draad tot smelten wordt gebracht. Deze behandeling levert een anti-corrosie laag op die zichtzelf opoffert voordat het ijzer corrodeert. Door middel van perslucht wordt het gesmolten materiaal op het oppervlak geblazen. Hierdoor ontstaat een gesloten laag van gesmolten zink en aluminium. Wanneer deze laag wordt aangebracht en gestold is, is het object klaar voor verdere bewerking en vormt een prima ondergrond voor een verfsysteem.

Door deze behandeling toe te passen op een object is de kans op roest bij beschadiging minimaal door de gesloten schoopeer laag. Hierdoor heeft u langer plezier van uw object.

Neem vragen over het behandelen door middel van stralen & schooperen contact met ons op voor het doornemen van de mogelijkheden.